Održan treći ciklus radionica „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve“

Autor: na 24. rujna 2019.

U prostorijama Multimedijalnoga centra u Metkoviću je od 16. do 20. rujna održan treći ciklus radionica u sklopu projekta „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve“ kojeg u partnerstvu provode Grad Metković i Općina Kula Norinska.

Polaznici su naučili kako prepoznati i unaprijediti svoje kompetencije i vještine potrebne za konkurentnost na tržištu rada, te kako napisati i poslati životopis i molbu za posao na hrvatskom i engleskom jeziku.

„Ovo nije bila edukacija u smislu poticanja iseljavanja, već upravo suprotno. Naime, sve je više stranih ulagača u Hrvatskoj kojima je potreba za domicilnom radnom snagom sve izraženija. Samim time, osjećamo potrebu pomoći ljudima na način da ih osposobimo za pristup novim, modernim poslodavcima. Nadamo se da ćemo polaznicima ovih radionica dati dovoljno motivacije i znanja kako bi se lakše prilagodili modernom tržištu rada“, rekla je voditeljica projekta Martina Tomić i zahvalila polaznicima na sudjelovanju u projektu.

Projektom se želi povećati zapošljivost i socijalna kohezija pripadnika ranjivih skupina, te potaknuti nezaposlene osobe na pronalazak posla, a cilj je i zapošljavanje minimalno 70 % sudionika projektnih aktivnosti u pet godina nakon završetka projekta.

Ukupna vrijednost projekta je 420 tisuća kuna, a u financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda. Upravljačko tijelo je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, dok je Posredničko tijelo razine 2 Hrvatski zavod za zapošljavanje. Izvršitelj aktivnosti projekta je „Prijateljica Socijalna Zadruga“.

Sljedeći ciklus radionica planiran je u listopadu, a prijaviti se mogu dugotrajno nezaposlene osobe, žene, mladi od 15 do 29 godina, hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji, osobe s invaliditetom, osobe starije od 50 godina te nacionalne manjine. Zainteresirani prijave mogu poslati na e-mail martina.tomic@metkovic.hr ili osobno doći u prostorije gradske uprave.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik