U Dubrovniku održan glazbeni festival Sentimento

Autor: na 23. lipnja 2016.

U Dubrovniku je na Svjetski dan glazbe i prvi dan ljeta održan glazbeni festival Sentimento, koncert dubrovačkog tenora Stjepe Gleđa Markosa s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom te Olja’zz Bandom pod dirigentskom palicom Tomislava Fačinija.

U središnjem dijelu koncerta Sentimento izvedena je pjesma Osjećam se dobro, nastala na glazbenim radionicama u centrima za skrb osoba s intelektualnim teškoćama u našoj županiji, a koje su vodili Markos i glazbeni terapeut Nigel Osborne. U ovom projektu sudjelovali su Dom za starije osobe i rehabilitaciju Metković, Udruga Leptirići i udruga Radost iz Ploča.

O festivalu Sentimento, Stjepo Gleđ Markos kaže:

„Kako sami festival nosi ime, nosi me Sentimento, osjećaj. On je napravljen da ljudima pobudi osjećaje – osjećaj za druge, za ljubav, glazbu, osjećaj za pomoć… To je ono što nas treba podsjetiti da nam u vremenu u kojem živimo treba ljubav. Sentimento je, kao i prethodnih godina, bio namijenjen za ljude koji su, nažalost, ponekad na marginama društva. U ovom slučaju to su, s jedne strane, ljudi sa intelektualnim poteškoćama i, s druge strane, glazbenici koji su, nažalost, zbog svojih bolesti ostali bez mogućnosti da svoje talente pruže publici na pozornicama. Festival je pružio priliku i poveznicu između te dvije strane.“

Posebni gosti koncerta bili su Nenad Bach, glazbeni sastav Nota Bene te francuska pjevačica Anna Kathleen Eaves.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik