• Nekategorizirano

Održan 9. Sajam poslova Dubrovačko – neretvanske županije

Autor: na 15. travnja 2016.

 

Jučer je u Dubrovniku održan 9. Županijski sajam poslova. Sajmu je nazočio i svečano ga otvorio pomoćnik ministrice rada Mario Bebić.

Predstavilo se 57 izlagača, od čega 33 poslodavca, te partneri sajma i obrazovne institucije. Najviše poslodavaca bilo je iz hotelsko-turističkog sektora sa šireg područja Dubrovnika.

Pročelnik dubrovačkog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Dasen Jasprica ističe:

„Cilj je, kao i do sada, bio povećati zaposlenost u županiji, pružiti mogućnost poslodavcima da predstave svoje potrebe za radnicima, omogućiti im da neposredno upoznaju ponudu na tržištu rada naše županije, kao i dati mogućnost nezaposlenim osobama da se izravno predstave poslodavcima te ih informirati o mjerama i alatima koji Zavod za zapošljavanje i druge institucije provode u cilju kvalitetnije pripreme za zapošljavanje. Istovremeno smo, okruglim stolom na temu Aktivacijom do zaposlenja, obilježavali i Europski dan poslodavaca koji se obilježava u ovom tekućem tjednu, a, s druge strane, imali smo poslodavce koji često u svojim djelatnostima bilježe deficit radne snage.“

U sklopu Sajma održano je predavanje, okrugli stol te radionice koje su imale za cilj otvoriti više mogućnosti zapošljavanja mladih, kao i njihovo usmjeravanje ka tržištu rada. Uz nezaposlene osobe sajam su posjetili brojni učenici i studenti.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik