Održan 4. partnerski sastanak projekta “Zaželi i ostvari”

Autor: na 9. srpnja 2020.

 

U prostorijama Općine Kula Norinska održan je četvrti partnerski sastanak u sklopu projekta “Zaželi i ostvari“.

Na sastanku su sudjelovali predstavnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje područni ured Dubrovnik Ispostava Metković Tomislav Bjeliš, pročelnica Općine Kula Norinska Meri Doko, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Metković Vatroslav Vugdelija, Simona Pavlović iz udruge Dobra, administrator projekta Iva Bjeliš te predstavnik Grada Metkovića i voditelj projekta Niko Bojbaša.

Na sastanku je predstavljeno odrađeno u prethodnom razdoblju gdje je najveći naglasak bio na radu pripadnica ciljane skupine za vrijeme trajanja izvanredne situacije uzrokovane pandemijom COVID – 19 te o trenutnom osposobljavanju pripadnica ciljane skupine za gerontodomaćice.

Projekt „Zaželi i ostvari“ u partnerstvu provode Grad Metković i Općina Kula Norinska s ciljem unaprjeđenja radnog potencijala teže zapošljivih žena te poticanja socijalne uključenosti i povećanja kvalitete života krajnjih korisnika.

Grad Metković je tako, kroz predviđeno trajanje radnog odnosa od 24 mjeseca, na puno radno vrijeme zaposlio 27 žena, dok je Općina Kula Norinska zaposlila njih 8.

Žene su zaposlene na poslovima pomoći i potpore starijim osobama, osobama u nepovoljnom položaju  te osobama s invaliditetom.

Vrijednost projekta „Zaželi i ostvari“ je 5 milijuna i 300 tisuća kuna te je u cijelosti  financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik