Održan 4. ciklus radionica u sklopu projekta „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve“

Autor: na 25. listopada 2019.

U prostorijama Multimedijalnoga centra u Metkoviću je prošlog tjedna održan četvrti ciklus radionica u sklopu projekta „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve“ kojeg u partnerstvu provode Grad Metković i Općina Kula Norinska.

U ovom ciklusu radionica, sudionicima koji su bili spriječeni doći osobno na radionice, pruženo je i individualno savjetovanje, a polaznici su naučili kako prepoznati i unaprijediti svoje kompetencije i vještine potrebne za konkurentnost na tržištu rada, te kako napisati i poslati životopis i molbu za posao na hrvatskom i engleskom jeziku.

„Ovim edukacijama nastojimo vam pomoći kako bi se lakše uklopili u moderno tržište rada. Smatramo kako točno ovim ciljanim pisanjem molbi i životopisa na engleskom jeziku izravno sudjelujemo u vašem pronalasku posla. Svjesni smo činjenice da je engleski jezik prijeko potreban za bilo koje radno mjesto danas te se nadamo se da ćemo vama na radionicama dati dovoljno znanja kako bi se lakše prilagodili modernom tržištu rada gdje je engleski jezik od presudne važnosti za dobivanje posla. Iduću radionicu planiramo u studenome te ovim putem pozivamo sve zainteresirane nezaposlene osobe da nam se pridruže“, rekla je Martina Tomić, voditeljica projekta.

Na radionice se mogu se mogu dugotrajno nezaposlene osobe, žene, mladi od 15 do 29 godina, hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji, osobe s invaliditetom, osobe starije od 50 godina te nacionalne manjine. Zainteresirani prijave mogu poslati na e-mail martina.tomic@metkovic.hr ili osobno doći u prostorije gradske uprave.

Projektom se želi povećati zapošljivost i socijalna kohezija pripadnika ranjivih skupina, te potaknuti nezaposlene osobe na pronalazak posla, a cilj je i zapošljavanje minimalno 70 % sudionika projektnih aktivnosti u pet godina nakon završetka projekta.

Ukupna vrijednost projekta je 420 tisuća kuna, a u financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda. Upravljačko tijelo je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, dok je Posredničko tijelo razine 2 Hrvatski zavod za zapošljavanje. Izvršitelj aktivnosti projekta je „Prijateljica Socijalna Zadruga“.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik