Odobrena sredstva za centar za gospodarenje otpadom u Lučinom razdolju

Autor: na 28. siječnja 2020.

Odlukom Ministarstva zaštite okoliša i energetike o financiranju projekta „Centar za gospodarenje otpadom Dubrovačko-neretvanske županije Lučino razdolje”, Agenciji za gospodarenje otpadom d.o.o. je, kao uspješnom prijavitelju, odobreno je 286.809.158,73 kuna, odnosno, 70,18 posto prihvatljivih projektnih troškova, što predstavlja udio Europske unije u sufinanciranju ukupnih prihvatljivih troškova.

Sredstva su odobrena 23. siječnja 2020. godine u Postupku izravne dodjele bespovratnih sredstava, a u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Specifični cilj 6i1 – Smanjena količina otpada koji se odlaže na odlagališta.

Za provedbu projekta, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Agencija za gospodarenje otpadom d.o.o., potpisat će u roku od 45 dana Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.

Radi se o projektu od državnog značaja čiji ukupni prihvatljivi troškovi iznose 408 686 935,00 kuna, od čega je 70,18% osigurano iz fonda EU, 19,82% osigurava Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a deset posto osigurava Dubrovačko-neretvanska županija. Uz gradnju samog centra, projekt obuhvaća izgradnju šest pretovarnih stanica u Dubrovniku, Metkoviću, Janjini, na Mljetu, Lastovu i Korčuli.

Izgradnja Centra za gospodarenje otpadom, zajedno sa šest pretovarnih stanica i zajedno sa svim aktivnostima na odvajanju otpada na mjestu nastanka koje moraju provoditi gradovi i općine, omogućit će potpunu uspostavu cjelovitog i održivog sustava gospodarenja otpadom u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik