Od početka godine zabilježen manji broj prometnih nesreća u odnosu na 2019.

Autor: na 6. svibnja 2020.

 

U prva četiri mjeseca 2020. godine, policija je evidentirala manji broj prometnih nesreća, poginulih, te teže i lakše ozlijeđenih osoba.

Od siječnja do travnja dogodila se 6. 941 prometna nesreća u kojoj je poginulo 68 osoba, 460 je teže, a 2041 osoba je lakše ozlijeđena.

Manjem broju prometnih nesreća te stradalih osoba u njima, doprinijele su i mjere koje se provode zbog pandemije COVID – 19 virusa, a koje su utjecale na znatno manji broj vozila u cestovnom prometu.

Iz policije ističu, kako u takvim okolnostima pojedini vozači krše prometne propise te upravljaju vozilom brzinom većom od dopuštene, a zbog čega dolazi do prometnih nesreća, često s najtežim posljedicama.

Analizirajući nesreće, razvidno je da su većinu prouzročili mladi vozači do 24 godine starosti, a najčešći uzrok je prekoračenje dopuštene brzine kretanja.

Policija će u narednom periodu nastaviti poduzimati pojačane aktivnosti usmjerene na spriječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja- vožnje u alkoholiziranom stanju, prekoračenja dopuštene brzine kretanja, korištenja mobitela te nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Nadzor prometa odvijat će se na većem broju lokacija, a u poduzimanje aktivnosti biti će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, te svi raspoloživi uređaji i oprema.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik