Obilježen rođendan metkovskog misionara oca Ante Gabrića

Autor: na 28. veljače 2019.

Prigodnim programom u Gradskom kulturnom središtu zatvoreni su ovogodišnji „Dani oca Ante Gabrića“.

Program je vodio profesor Ivan Menalo, a nastupali su polaznici Osnovne glazbene škole Metković, nakon kojih je prikazan film „Preporučena posveta“ koji govori o ocu Anti Gabriću.

Učenici Srednje škole Metković su na kraju programa organizirali i humanitarnu prodaju neretvanskih i indijskih jela u sklopu akcije „Sve je slađe kad se dijeli, kad se daje“. Posjetitelji su mogli i vidjeti talir oca Ante Gabrića izložen u sklopu izložbe „S izabranima do svetosti“.

Manifestacija „Dani oca Ante Gabrića“ započela je 22. veljače i završila je simbolično na datum rođenja oca Ante, 28. veljače, a pod motom „S izabranima do svetosti“ obilježen je u metkovskim osnvnim i srednjim školama, udrugama, crkvama i kulturnim ustanovama te humanitarnim akcijama.

Jedna od sudionica u manifestaciji, pedagoginja u Srednjoj školi Metković, Violeta Oršulić, koja je posjetila Maria Polli u Indiji gdje je otac Ante djelovao, istaknula je važnost održavanja „Dana oca Ante Gabrića“.

„Važno je da živimo i nastojimo prenijeti duh oca Ante na mlađe generacije i da znaju dijeliti s drugima, davati i primati. Prije 2015. kada smo počeli obilježavati ,Dane oca Ante Gabrića’ moglo se dogoditi da pitate neko dijete tko je otac Ante Gabrić i da ne zna odgovoriti. Danas svi znaju tko je on bio. Otac Ante je bio jedan od najvećih misionara u Hrvatskoj. Za njega se treba čuti, kako u našoj dolini, tako i u Hrvatskoj i u svijetu“, rekla je Oršulić.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik