Novi program javnih radova uključit će oko 200 nezaposlenih s područja doline Neretve

Autor: na 17. studenoga 2017.

 

Hrvatski zavod za zapošljavanje danas je u Gradskom kulturnom središtu prezentirao program javnih radova na sanaciji posljedica od požara i poslovima preventivnih mjera zaštite od požara i bujičnih poplava.

Ovaj nacionalni program provodi se u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava, a cilj mu je angažirati što veći broj nezaposlenih osoba.

S područja Dubrovačko – neretvanske županije, obuhvatit će petstotinjak ljudi, od čega će ih oko 250 biti s područja Doline Neretve.

Ciljane skupine koje će bit uključene u program su  dugotrajno nezaposlene osobe, osobe s invaliditetom, osobe u nepovoljnom položaju na tržištu rada te mlađa populacija.

Predstojnik Područnog ureda Dubrovnik, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Dasen Jasprica istaknuo je kako je vrijeme trajanja javnih radova šest mjeseci uz mogućnost i obrazovanja.

„Zaposlenici na javnim radovima imat će plaću u bruto iznosu od 3800 kuna, božićnicu te plaćene putne troškove. Za one koji će ići u javni rad, a imat će potrebu ovladati nekim znanjima, osigurat ćemo obuku koju ćemo raditi u suradnji sa specijaliziranim obrazovnim ustanovama“, kazao je Jasprica.

Program ovih javnih radova provodit će se u razdoblju jesen/zima 2017./2018. godine,  a uvjeti za sudjelovanje u programu bit će da je osoba evidentirana na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *



Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik