Novi kriteriji u dodjeljivanju pomoćnika u nastavi

Autor: na 12. siječnja 2017.

 

U organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj i Ministarstva znanosti i obrazovanja danas je u Metkoviću održan okrugli stol na temu donošenja pravilnika za pomoćnike u nastavi i stručnim komunikacijskim posrednicima.

U odnosu na trenutačno stanje, ovim pravilnikom će cjelokupan sustav dobiti jasne kriterije na području Republike  Hrvatske a sve kako bi ona djeca koja imaju potrebu i zakonsko pravo na ovaj oblik podrške, istu i dobila.

Na okruglom stolu sudjelovali su predstavnici lokalnih i regionalnih uprava zaduženih za sektor obrazovanja, obrazovnih ustanova, udruga koje skrbe za djecu s poteškoćama te roditelji djece s poteškoćama.

Voditeljica Službe za manjine i učenike s teškoćama u razvoju Ministarstva znanosti i obrazovanja Marijana Gojčeta istaknula je kriterije koji će bit definirani ovim pravilnikom.

„Ovim pravilnikom definira se postupak osiguravanja potpore pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika potrebitim učenicima s teškoćama u razvoju, način i sadržaj njihovog osposobljavanja, uvjete koje moraju ispunjavati, način njihova uključivanja i program rada te obveze njihovih koordinatora“, kazala je Gojčeta.

 

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik