Novi granični režim – Na Doljanima zasad nema gužve

Autor: na 7. travnja 2017.

 

S ciljem zaštite graničnog  prostora Europske unije te postizanja što veće sigurnosti danas je započela primjena novog graničnog režima na svim graničnim prijelazima.

Naime, Granična policija detaljno će provjeravati svaku putnu ispravu i to svih osoba koje prelaze granicu, uključujući i državljane Europske unije.

Zbog ovakve provjere, vrijeme trajanja granične kontrole bit će produženo, a pojačane gužve, posebice se očekuju u ljetnim mjesecima. Denis Erak, koji je ovlašten za obavljanje poslova Granične policije Metković, ističe da će Hrvatska policija napraviti sve kako bi se čekanje na graničnim prijelazima svelo na minimum.

„Hrvatska policija će koristiti sve ljudske potencijale i tehničke resurse da osigura što bolju protočnost putnika.  Molimo i građane za razumijevanje prema radu Granične policije te da apeliramo na njih da slušaju upute graničnih policajaca. Također, ukoliko je moguće savjetujemo im da koriste alternativne  cestovne pravce i alternativne granične prijelaze“, kazao je Erak.

Uvjeti ulaska u EU za građane trećih zemalja nisu se promijenili, što znači da i dalje moraju imati valjane putne isprave, opravdati svrhu boravka i ulaska na prostor EU, imati dovoljno financijskih sredstava te da nisu evidentirani u potražnim bazama EU.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik