Nove prostorije za članove DVD- a Metković

Autor: na 8. svibnja 2017.

 

Dobrovoljno vatrogasno društvo Metković uselilo je u nove prostorije u Pavlovači u kojima je obnovljen Vatrogasni dom te prostorija za operativna dežurstva.

Društvo je osnovano i djeluje od 1933. godine, a broji 50- ak članova od kojih je 20 operativno sposobno za rad na akcijama. Od 2012. godine kada je društvo revitalizirano, članovi su sudjelovali u nekim od najvećih požara otvorenog tipa na ovim prostorima.

Predsjednik DVD- a Metković, Stipica Bebić je kazao kako će im novoizgrađene prostorije omogućiti bolje uvjete rada te pomoći u privlačenju novih članova.

„Prostorije su proširene kako bismo imali gdje držati opremu i kako bi se imali gdje okupljati. Također, kako bi u slučaju nekih velikih požara u Metkoviću imali gdje oformiti stožer“, kazao je Bebić.

Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović je na otvorenju istaknuo kako je DVD Metković temelj vatrogastva Neretve.

„Ovaj DVD je prošao trnovit put i bio je pred gašenjem. Tada smo svi skupa rekli da ne može tako. Danas je DVD Metković na visokoj razini, članovi su sudjelovali na svim važnim intervencijama u Županiji, a trud ovih dobrovoljaca je ogroman“, kazao je Simović.

Svečanom otvorenju su nazočili i članovi DVD-a Krapina, jednoga od najstarijih dobrovoljnih vatrogasnih društava te članovi DVD- ova s područja doline Neretve.

DVD Metković


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik