Nova sezona MTKviza u produkciji gimnazijalaca

Autor: na 21. veljače 2017.

 

Probnom partijom sutra (22. 2.) u 19: 30h u Gradskom kulturnom središtu starta 3. sezona MTKviza. Ovo je uvod u novu ligu kviza koja će, ako je suditi po broju dosad prijavljenih ekipa, izazvati veliko zanimanje građana Metkovića i okolice.

Ligu od ukupno 10 kola igrat će ekipe sastavljene od 4 člana. Partija će trajati otprilike sat i pol, a pitanja će bit sastavljena u nekoliko sveobuhvatnih kategorija. Jedinu razliku u odnosu na prošlu godinu čine novi organizatori, koji su i sami ekipno sudjelovali u natjecateljskom dijelu.

Novu ekipu organizatora čine maturanti Gimnazije Metković, Marko Andrić, Luka Jeramaz, Frano Rajič, Ivan Pavlović te Filip Medak koji nam je rekao kako će svaki od njih pokrivati određeno područje pitanja.

„Stari organizatori više nisu u mogućnosti voditi kviz i uz njihovu pomoć, to smo preuzeli mi. U sastavljanju pitanja pomažu nam i profesori te poznavatelji određenog područja, a želimo u nova pitanja unijeti neki novi duh, kako bi kviz približili mladima“, kazao je Filip.

Dobra volja i slobodno vrijeme

Prijave za probnu partiju već su  završene, a sve ekipe će automatski bit prebačene u ligu. Jedan od organizatora, Ivan Pavlović ističe kako će poslije probne partije i za ostale ekipe bit otvorene prijave, a jedini uvjeti koje pojedina ekipa mora ispuniti za sudjelovanje su, dobra volja i malo slobodnog vremena.

„Na probnu partiju je prijavljeno 16 ekipa što je jako dobar odaziv. Nakon ove partije, na našoj Facebook stranici započinju prijave za ligu. Sudjelovanje na kvizu će se, uz malo organizacije, moć uskladiti sa obvezama, a pitanja su i poučna. Recimo, pitanja za Hrvatski jezik pomaže nam sastaviti prof. Ivanka Ujdur, a poprilično su slična onima sa državne mature, tako da je kviz zapravo i vježba maturantima“, rekao je Ivan.

Velika posjećenost

O nagradama, ističu organizatori, još uvijek razmišljaju, no ako je suditi po statistici, ovaj kviz je dokaz kako se znanje još uvijek cijeni te kako ono, u pozitivnom ozračju i bez nagrada, može privući velik broj ljudi. Naime, na kvizu je dosad sudjelovalo 100 natjecatelja podijeljenih u 25 ekipa koji su odgovarali na 1500 pitanja sastavljenih u 40- ak kategorija. Najstariji natjecatelj je imao 60, a najmlađi 7 godina. Kviz privlači i mnogobrojnu publiku, a organizatori ističu kako je podrška s „tribina“ dobrodošla i u novoj sezoni.

„Među timovima nema nikakvog neprijateljstva, dapače, čak si i protivno pravilima međusobno pomažu i to je razlog uspješnosti ovoga kviza. Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže, podrže ekipe te provjere svoje znanje, bez da su u natjecateljskom dijelu. Ovaj kviz je zaista nešto pozitivno u Metkoviću i mi se nadamo da će potrajati još mnogo godina“, kazao je Filip.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik