Nino Raspudić: „Nikad mi se nije dogodilo da nemam o čemu pisati, jer živimo u zanimljivim vremenima”

Autor: na 17. veljače 2020.

U galeriji Gradskog kulturnog središta, sveučilišni profesor, književnik, prevoditelj i politički analitičar Nino Raspudić predstavio je svoje knjige „Kratki espresso“.

Naime, Raspudić već gotovo 11 godina u Večernjem listu objavljuje kolumne istoimenog naziva, u kojima obrađuje aktualne teme u Hrvatskoj i svijetu. U dvije knjige „Kratki espresso 2016. – 2017.“ te „Kratki espresso 2018. – 2019.“, sabrao je 186 kolumni objavljivane kroz zadnje četiri godine.

„Kad pišem kolumne polazim od aktualnih fenomena, ali nastojim ih pisati kao eseje, proniknuti malo dublje u priču i dati joj širi kontekst kako bi ostala svjedočanstvo vremena. Kad sam iščitavao sabrane kolumne i pripremao se za objavljivanje knjige, činilo mi se da čine zaokruženu cjelinu mojih gledišta na važne globalne, europske i hrvatske političke, društvene, kulturne, sportske i druge teme. Mogu reći i da mi se nikad nije dogodilo da, kada trebam predati kolumnu, nemam o čemu pisati jer, nažalost, živimo u zanimljivim vremenima. Postoji kletva ‘Dabogda živio u zanimljivim vremenima’, a kod nas je to stalno “, rekao je Raspudić.

Nakon predstavljanja svojih kolumni, događaja i anegdota vezanih uz njegov rad, posjetitelji su Raspudiću imali priliku postavljati svoja pitanja o političkim i drugim društvenim zbivanjima, te je na kraju događaja zainteresiranima i potpisao knjige.

Tijekom predstavljanja knjiga i rasprave, putem projekcije su bile prikazane  i fotografije, Ive Pervana s motivima raznih dijelova Hrvatske, a događaj je organizirala novoosnovana Građanska udruga „Metković 600“, čije vodstvo ističe da joj je cilj očuvanje i promicanje metkovskih vrednota.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik