Neretvanski lađari u svibnju će veslati Vltavom u Pragu

Autor: na 3. veljače 2020.

Neretvanski lađari u svibnju će veslati rijekom Vltavom u Pragu.

Riječ je o projektu Udruge lađara Neretve pod nazivom „Dani Neretve u Pragu“, u sklopu kojeg će više od 100 ljudi iz doline Neretve sudjelovati u programu manifestacije „Svatojanske svečanosti“ koje se već 300 godina održavaju u čast svetog Ivana Nepomuka.

Projekt i sudjelovanje neretvanskih lađara, u Metkoviću su predstavili predsjednik Udruge lađara Neretve Luka Oršulić, idejni začetnik Maratona lađa Milojko Glasović, direktor Turističke zajednice Općine Gradac Davor Andrijašević, Stjepanka Nenadić iz Ministarstva vanjskih poslova te predstavnik organizatora manifestacije Zdenek Bergman.

„Od 13. do 16. svibnja, pet neretvanskih lađa će s lađarima biti u Pragu na rijeci Vltavi, gdje će se prezentirati lađa, gastronomija, kultura i turizam doline Neretve. U manifestaciju smo uključili i pučke pjevače Župe sv. Nikole iz Metkovića i KUD Župe Bagalović s klapom. Predstavit ćemo i vina Neretve, gastronomiju će, s još nekoliko predstavnika, predstaviti Pivčeva kala, a kolege iz Stona predstavit će se s kamenicama i mušulama. Također, s nama su u projektu  turističke zajednice Neretve, odnosno, Metkovića, Opuzena, Ploča i Kleka“, rekao je Glasović.

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva vanjskih poslova.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik