• Nekategorizirano

Nastup Akademskog zbora “Concordia discors” oduševio Metkovce

Autor: na 28. rujna 2016.

U Gradskom kulturnom središtu  Metković održan je nastup Akademskog zbora Filozofskog fakulteta u Zagrebu Concordia discors.

Zbor djeluje već šest godina i okuplja studente Zagrebačkog  sveučilišta. Iza njega su nastupi širom Hrvatske i inozemstva te vrijedna priznanja i nagrade. Lobel Filipić, dirigent zbora, kaže:

„Danas smo nastupili ovdje u Metkoviću. To je dio naše turneje, a krenuli smo u Crnoj Gori, nastupali smo u Tivtu i posjetili Boku Kotorsku. Nakon toga smo nastupali u Dubrovniku i, evo nas na kraju u Metkoviću. Nastupilo je 60 članova Akademskog zbora Filozofskog fakulteta u Zagrebu Concordia discors, a uz mene je kao dirigentica nastupila i Marina Jurković.“

Zbor se predstavio s folklornim, sakralnim i pop repertoarom te pjesmama iz ovog kraja, kao i drugih djelova Hrvatske, što je oduševilo mnogobrojnu publiku:

„Večeras su mi se svidjeli aranžmani. Malo su neobični, ali vidim da to oni dobro rade. Imaju mladog dirigenta i mladu dirigenticu i želim im puno sreće u daljnjem radu. Moram priznati da su me stvarno oduševili. Uživo stvarno zvuče bolje nego na televiziji.“

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Pročitajte više

Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik