Nastavak štrajka prosvjetnih radnika

Autor: na 21. studenoga 2019.

Zaposlenici osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj i danas su nastavili s frontalnim štrajkom koji će, prema odluci sindikalista, trajati do ispunjenja njihovih zahtjeva.

Štrajku su se priključili i djelatnici metkovskih škola. U Osnovnoj školi Stjepana Radića, nastave nema, budući da je većina nastavnika u štrajku. U Gimnaziji Metković, Srednjoj školi Metković i u Osnovnoj školi don Mihovila Pavlinovića nastava je održana djelomično, u skladu s mogućnostima, budući da dio profesora nije u štrajku.

Roditeljima i učenicima se preporučuje da budu u kontaktu sa školama i prate njihove mrežne stranice kako bi imali pravovremene informacije.

Podsjetimo, Vladina posljednja ponuda nudi povećanje osnovice plaće za 6,12 posto u idućoj godini, izradu analize plaća u javnom sektoru u čijem su okviru i koeficijenti, te sporazum o dodatku na plaću od 2 posto ukoliko se do 30. lipnja ne izmijeni Uredba o koeficijentima.

Sindikati pak traže povećanje koeficijenata složenosti poslova za 6,11 posto kako ne bi zaostajali za drugim javnim službama.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik