Nalaz potvrdio – pacijent primljen u OB Dubrovnik obolio od ospica!

Autor: na 29. svibnja 2018.

 

Rezultati analize za pacijenta, koji je u petak primljen u dubrovačku Opću bolnicu sa sumnjom na ospice, potvrđuju da je pacijent obolio od ospica.

Riječ je o 34- godišnjaku iz Stona koji je podrijetlom s Kosova, gdje je i proveo posljednja dva tjedna. Pacijent je u izolaciji i prema njemu su provedene sve epidemiološke mjere te je izvršena epidemiološka obrada svih osoba koje su s njim bile u kontaktu.

Župan Nikola Dobroslavić jutros je na temu opasnosti od epidemije ospica održao sastanak s ravnateljem Opće bolnice Dubrovnik i predstavnicima Zavoda za javno zdravstvo održao sastanak.

S obzirom na visok rizik od epidemije ove bolesti te nisku procijepljenost u našoj županiji, prije nekoliko mjeseci je održana i javna kampanja u sklopu koje se na roditelje pokušalo apelirati da što prije cijepe djecu. Prema riječima sudionika sastanka, apel je dao rezultate, ali ipak nije postignuta dovoljna procijepljenost djece od 95%, zbog čega su još jednom apelirali na roditelje i pedijatre na ubrzano cijepljenje djece koje je i zakonska obveza.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik