• Nekategorizirano

Nakon nasipa, na dnevnom je redu sustav oborinske odvodnje Metkovića

Autor: na 26. veljače 2016.

Danas je u Metkoviću održan sastanak na kojem se raspravljalo o vodnogospodarskoj problematici na području Grada Metkovića.

Prezentirani su rezultati izrade “Studijske dokumentacije za pripremu projekata zaštite poplava na slivu Neretve iz EU fondova” od strane izrađivača za koji Zdenko Tadić, voditelj projekta, kaže:

„Ovaj projekt je podloga za apliciranje prema sredstvima Europske unije vezano uz rizike od poplava i zaštitu od štetnog djelovanja voda.“

Kao osnovni problem istaknut je nastavak nasipa u Bosni i Hercegovini. Do njegove izgradnje kao privremeno rješenje  predlaže se  postavljanje mobilnih pregrada u slučaju visokih voda.

Raspravljalo se i o problematici urbane oborinske odvodnje Grada Metkovića o čemu nam je više rekao generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić:

„I fekalna i oborinska odvodnja u nadležnosti je gradova i općina, a Hrvatske vode su tu da pomognu u izradi, izgradnji i stavljanju u funkciju tih sustava. To mi radimo. Danas smo se posebno dogovorili da se angažiramo oko oborinske odvodnje u samom gradu.”

Koliko Studija rješava  problem Grada Metkovića istaknula je gradonačelnica Katarina Ujdur:

„Studija rješava jedan dio štete, ali nažalost, oborinska odvodnja u Gradu Metkoviću ostaje jedan od velikih problema. Tražili smo neko rješenje da se i to nekako uključi, da riješimo i taj problem jer svi znamo što se događa u gradu Metkoviću za vrijeme velikih vodostaja i velikih kiša. Mislimo da se sve to može objediniti i sad kada radimo i ovu fekalnu odvodnju možemo raditi i oborinsku odvodnju zajedno sa ovom studijom koju su gospoda danas prezentirala.“

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik