Na području grada Metkovića u 2016. ostvareno 20% više noćenja

Autor: na 19. siječnja 2017.

 

Prema podacima Turističkog ureda TZ Metković, na području Grada Metkovića u 2016. godini ostvareno je 5.975 dolazaka koji su generirali 11. 150 noćenja što u odnosu na 2015. godinu, čini porast od 21 %.

Najveći broj noćenja ostvarili su domaći gosti dok od stranih prednjače gosti iz Bjelorusije, Srbije, Slovenije, Grčke i Njemačke.

Od smještajnih kapaciteta na području Metkovića je  na raspolaganju 240 ležaja od čega najviše pripada hotelijeru Milku Bulumu koji ističe da je porast broja gostiju rezultat individualnog rada samih hotelijera i ugostitelja.

„Kao i svi, ja sam se više angažirao i više radio. Moramo pogodovati i agencijama i cijenama. Samo u tom porastu ne nalazim potporu Turističke Zajednice i smatram da bi se trebali više angažirati i raditi zajednički s nama hotelijerima“, kazao je Bulum.

U Metković najčešće dolaze poslovni ljudi koji se zadržavaju u prosjeku 2- 5 dana.  Iako je zbog dobrog prometnog položaja Metković karakterizirao tranzitni turizam, Bulum naglašava kako njegovi gosti žele razgledati znamenitosti grada, sudjelovati u fotosafariju te upoznati se sa neretvanskom gastronomijom. Ipak, već po dolasku u grad, pronalaze zamjerke.

„Nismo Dubrovnik ili Split. Metković je malen grad i veliki je problem plaćanje parkinga. Nikako da shvate da moj gost ne dolazi samo meni, već donosi profit i radnicima i Gradu i Turističkoj zajednici. Često sam plaćam parkirne kazne, jer ne želim da troškove snose moji gosti“, kazao je Bulum.

Razvoj turizma Bulum vidi u podršci grada i Dubrovačko- neretvanske županije, a važan segment u cjelokupnoj turističkoj ponudi Metkovića, po njemu su i kajakaši koji će se dogodine upravo u Dolini Neretve boriti na Europskom prvenstvu.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik