Multimedijalno predavanje „Polarni san“ u GKS-u

Autor: na 23. srpnja 2018.

U sklopu Metkovskog ljeta, u srijedu, 25. srpnja, u galeriji GKS-a održat će se multimedijalno predavanje Davora Rostuhara „Polarni san“ s početkom u 21 sat.

Riječ je o predavanju o prvoj hrvatskoj ekspediciji na Južni pol na koju se Rostuhar odlučio kako bi pronašao odgovor na pitanje „Što čovjek mora napraviti da bi ostvario svoj san?“.

Postao je prvi Hrvat koji je pješice stigao od ruba Antarktike do Južnog pola. Ekspedicija je trajala 47 dana, tijekom kojih je prešao 1163 km sam, bez dostave hrane, vukući svu opremu u saonicama teškim 135 kg bez upotrebe vanjske energije.

Tijekom priprema za ekspediciju dugih dvije godine, Rostuhar je posjetio tradicionalne narode koji žive na krajnjem sjeveru planeta – Inuite na sjeveru Grenlanda, Nenete na sjeveru Sibira i Samije na sjeveru Skandinavije.

Multimedijalno predavanje „Polarni san“ kombinacija je intimnih audiovizualnih zapisa putovanja jednog čovjeka, koji putem do ostvarenja svog sna, zapravo putuje duboko u samog sebe. Cijeli proces je dokumentiran, od samog začetka sna do ostvarenja istog.

U prvom dijelu predavanja, govorit će se o praktičnim informacijama, dok će u drugom dijelu biti prikazan dokumentarni film u trajanju od 30 minuta, koji će prikazati kroz što je sve Davor prolazio na samoj ekspediciji.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik