MOST prikuplja potpise građana za akciju „Voda u Ustav“

Autor: na 22. kolovoza 2019.

 

Most nezavisnih lista danas je u Metkoviću započeo s akcijom prikupljanja potpisa podrške građana pod nazivom „Vodu u Ustav“.

Prikupljenim potpisima žele izvršiti pritisak na Sabor da na raspravu stave inicijativu kojom žele Ustavom zaštititi vodu kao osnovno ljudsko pravo i javno dobro.

Podsjećamo, sredinom srpnja u proceduru Hrvatskog sabora uvršten je Mostov prijedlog promjene Ustava kojeg su podržala 34 zastupnika. Predloženom izmjenom teksta Ustava uređuje se pravo na čistu i pitku vodu, zaštita vodnih resursa i opskrba kućanstva vodom kao komunalna djelatnost o kojoj odlučuje jedinica lokalne samouprave.

Predsjednik Mosta Božo Petrov ističe kako je cilj inicijative spriječiti da se u budućnosti izvori vode i komunalne djelatnosti vezane za vodu privatiziraju.

„Želimo zaštititi vodu Ustavom. Želimo da svi građani u Republici Hrvatskoj imaju čistu i pitku vodu. U svim krajevima prikupljamo potpise i vidimo da se ljudi odazivaju i da to žele. Ja ih pozivam da nam se pridruže, jer to je borba koja je vrijedna i za nas i za buduće generacije“, kazao je Petrov.

Svoj potpis građani Metkovića mogu dati u ulici Ante Starčevića.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik