Mons. Mili Vidoviću i Milojku Glasoviću uručena županijska priznanja

Autor: na 13. svibnja 2017.

 

Obilježen je dan Dubrovačko-neretvanske županije i njezinog nebeskog zaštitnika svetog Leopolda Bogdana Mandića.

Tom prilikom su na Svečanoj akademiji dodijeljena godišnja županijska priznanja i nagrade. Nagrade za životno djelo uručene su monsinjoru Mili Vidoviću i don Stanki Lasiću.

Mons. Milu Vidovića predložila je Općina Slivno, a smatraju da je svojim znanstvenim radom dao ogroman doprinos kulturnom i povijesnom naslijeđu Dubrovačko – neretvanske županije. Rođen je u blizini Metkovića, a 1970. od pape je dobio naslov monsinjora.

Među ovogodišnjim laureatima je i Opuzenac Milojko Glasović koji je dobio nagradu za doprinos ugledu i promociji Županije u zemlji i svijetu.

Glasović je idejni osnivač i organizator  Maratona lađa  na Neretvi te je tijekom 16-godišnjeg razdoblja kroz međunarodne i domaće projekte promicao kako Dolinu Neretve, tako i Dubrovačko- neretvansku županiju.

Projekti veslanje lađe od Metkovića do talijanskog Termolija, preveslavanje La manchea te promocija Dubrovačko- neretvanske županije na svjetskoj smotri brodova i mornara koja je održana u Francuskoj samo su neki zbog kojih je Udruga lađara Neretve, Glasovića predložila za ovu nagradu.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik