Misionari iz Indije posjetili Prijatelje

Autor: na 27. studenoga 2018.

 

Posjetom Udruzi osoba s invaliditetom Prijatelj danas je završio višednevni posjet Metkoviću patera Sylvestera i patera Prolaya – dvojice misionara iz Indije koji su bili bliski suradnici oca Ante Gabrića.

Tijekom boravka u Metkoviću misionari su u školama, udrugama i župama svjedočili o životu i djelovanju našega znamenitog sugrađanina i svećenika koji je u misionarskom radu u Indiji pomagao lokalnom stanovništvu, osnivao male seoske škole, kapelice i bolnice, a talentiranu djecu slao na dodatno školovanje.

Misionari su u posjet došli na poziv udruge „Mladi oca Ante Gabrića“ koja već nekoliko godina sudjeluje u humanitarnim akcijama prikupljanja sredstava za pomoć djeci u Zapadnom Bengalu.

U sklopu akcija obnovljene su neke od škola i misijskih postaja u kojima je djelovao otac Ante, a tijekom boravka dvojice svećenika u Metkoviću, na različite načine, prikupljala su se sredstva za obnovu škole u posljednjoj misijskoj postaji oca Ante.

„Htjela bih se zahvaliti svim građanima te mojim  učenicima i profesorica Srednje škole Metković, a posebno učenicima kuharima koji su proteklih tjedan dana sudjelovali u nizu humanitarnih akcija. Velika je pomoć koju smo dobili i iz Međugorja, Zagreba i Splita. Značaj oca Ante Gabrića je velik i ovaj dolazak dvojice njegovih suradnika može utjecati na nas da zaista svi zajedno oživimo barem jednu njegovu postaju u kojoj je proveo zadnje godine života i kojoj je dao sve što je mogao dati“, kazala je predsjednica Udruge Mladi oca Ante Gabrića, Violeta Oršulić


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik