Ministrica Vesna Bedeković posjetila Dubrovačko-neretvansku županiju

Autor: na 21. listopada 2019.

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković posjetila je Dubrovačko-neretvansku županiju gdje je održala sastanak sa županom Nikolom Dobroslavićem i čelnim ljudima socijalnih ustanova.

Ministrica je istaknula kako su se teme sastanka odnosile na poboljšanje sustava socijalne skrbi, u svrhu čega je Ministarstvo osmislilo paket od pet mjera među kojima su uvođenje fizičke i tehničke zaštite u sve Centre za socijalnu skrb, davanje statusa službene osobe svim socijalnim radnicima, osnaživanje profesije kroz stručno usavršavanje, omogućavanje zaštite za vrijeme izlaska na teren te jačanje međuresorne suradnje.

Na sastanku se razgovaralo i o dva projekta iz sfere socijalne politike koje je Dubrovačko-neretvanska županija prijavila na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a to su sigurna kuća te Centar za ranu intervenciju u dolini Neretve.

U sklopu posjete, ministrica je posjetila i Centar za socijalnu skrb Metković te Dom za odrasle osobe i rehabilitaciju gdje se susrela sa zaposlenicima.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik