Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek u radnom posjetu Metkoviću

Autor: na 23. kolovoza 2019.

 

Ministrica kulture dr.sc. Nina Obuljen Koržinek održala je sastanak s gradonačelnikom Metkovića Daliborom Milanom, kojemu su nazočili pomoćnik ministrice Hrvoje Manenica, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Metkovića, Ivica Popović, ravnateljica Ustanove za kulturu i sport Metković, Zrinka Mioč, ravnatelj Arheološkog muzeja Narona, Toni Glučina i pročelnik Konzervatorskog odjela u Imotskom  Ivan Alduk.

Na sastanku su razgovarali o ključnim pitanjima za razvoj kulture u Gradu Metkoviću. Govoreći o brojnim aktivnostima i temama kojima se bavi Ministarstvo kulture, ministrica je približila prioritete Vlade RH u području kulture i umjetnosti, pri čemu je naglasila važnost dobre dugogodišnje suradnje ministarstva i Grada Metkovića.

Nakon sastanka, posjetila je Arheološki muzej Narona, u kojemu je održana prezentacija o projektu Izgradnje Lapidarija Arheološkog muzeja. Lapidarij bi bio namijenjen posjetiteljima (lapidarij, multimedijalna dvorana, izložbeni prostor, radionica suvenira) i djelatnicima (administrativni dio, stručni dio, restauratorska radionica, knjižnica, muzejska čuvaonica) te suradnicima (dormitorij). U planu je realizirati i projekt Arheološkog parka Narona gdje bi povezali Arheološki muzej Naronu, budući Lapidarij te Prirodoslovni muzej u jednu cjelinu, u kojoj bi posjetiteljima stvorili uvjete i mogućnosti za obilaske antičkih arheoloških te ranokršćanskih lokaliteta, kao i prirodoslovnu raznolikost močvarnog staništa.

Ministrica je posjetila i Ustanovu za kulturu i sport, Prirodoslovni muzej te Gradsku knjižnicu Metković kojoj je poklonila 32 knjige raznih izdavača i autora.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik