Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta dodjeljuje ukupno 770 milijuna kuna poduzetnicima

Autor: na 17. prosinca 2019.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga za “Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja – faza II”, namijenjen poduzećima, ukupne alokacije od 770 milijuna kuna.

Ovim će se Pozivom sufinancirati razvoj novih dobara i usluga, tehnologija i poslovnih procesa kroz povećanje privatnih ulaganja u istraživanje i razvoj, te jačanje kapaciteta poduzeća za istraživanje, razvoj i inovacije, kroz poticanje njihove suradnje s partnerima, uključujući suradnju s organizacijama za istraživanje i širenje znanja.

Projekt mora rezultirati razvojem novih ili znatno poboljšanih proizvoda koje proizlaze iz istraživačko-razvojnih aktivnosti prijavitelja i partnera, ukoliko postoje partneri na projektu.

Prijaviti se mogu mikro, mali, srednji poduzetnici i veliki poduzetnici, a ukupni najviši iznos bespovratnih sredstava koji se po ovom Pozivu može dodijeliti pojedinom poduzetniku iznosi 30 milijuna kuna po projektnom prijedlogu. Najniži iznos je milijun kuna. Sredstva se dodjeljuju putem Operativnog  programa  Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Podnošenje projektnih prijedloga trajat će od 31. siječnja do 29. lipnja 2020. u 11 sati. Natječajnu dokumentaciju može se pronaći na sustavu eFondovi.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik