Metkovski zdravstveni radnici mirnim prosvjedom dali podršku medicinskim sestrama

Autor: na 3. listopada 2019.

Mirnim prosvjedom ispred metkovskog Doma zdravlja, medicinske sestre, liječnici i ostali medicinski djelatnici pružili su podršku Inicijativi za boljitak hrvatskog sestrinstva koja je danas organizirala prosvjed na Markovom trgu u Zagrebu.

Povod prosvjedu je nezadovoljstvo nedavnim parafiranjem dodatka Kolektivnog ugovora, u kojem se plaća povećava 4% za iznimnu odgovornost i 3% za uvjete rada. Kako se navodi u priopćenju, medicinskim sestrama, to je povaćanje plaće za 50 kuna. Zbog toga su, prosvjedom od nadležnih zatražili povećanje osnovice plaće za 25%, vraćanje dodatka na godine radnog staža te zapošljavanje novih medicinskih sestara.

Magistra sestrinstva Anica Majić iz Doma zdravlja Metković rekla je da su se metkovski zdravstveni djelatnici pridružili prosvjedu kako bi pokazali zajedništvo u naporima da se medicinsko sestrinstvo više cijeni kao struka.

„Želimo dati podšku svim medicinskim sestrama u Hrvatskoj, pokazati da se možemo boriti za svoja prava, za jedinstvo i za to da se cijeni naša struka, kao što se cijeni svugdje u svijetu, da budemo ono što jesmo, da budemo profesija, a to smo mi medicinske sestre. Puno zahvaljujemo liječnicima, drugim zdravstvenim djelatnicima iz laboratorija i babicama što su nam, unatoč lošim vremenskim uvjetima, dali podršku. Na prosvjed bi nas došlo i više, ali netko je morao ostati brinuti o našim brojnim pacijentima. Također, hvala građanima što nas cijene, a mi ćemo svojim radom i dalje da pokazivati smo doista vrijedne i kvalitetna profesija u zdravstvenom sustavu“, rekla je Majić.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik