Metkovski SDP predstavio program za socijalnu politiku i turizam

Autor: na 20. ožujka 2017.

 

Članovi lokalnog SDP- a na konferenciji za medije predstavili su dio programa kampanje za predstojeće lokalne izbore koji se odnosi na socijalnu politiku i turizam.

Iz SDP- a su istaknuli kako je gospodarska situacija Metkovića izrazito loša što je vidljivo brojem iseljenih i socijalno ugroženih građana.

Predsjednik lokalnog SDP- a i kandidat za gradonačelnika Krešimir Kuran najavio je tri mjere koje će pomoći socijalno ugroženima te stvoriti nova radna mjesta na području Metkovića.

„U suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom Prijatelj iskoristit ćemo njihovu kuhinju koja će imati ulogu Pučke kuhinje. U našem planu je predviđeno da do lipnja 2018. godine u suradnji sa Gradskim društvom Crvenog križa bude uspostavljena i socijalna samoposluga u Metkoviću. Također, od 1. siječnja 2018. Godine želimo da Grad Metković posjeduje unajmljeni stan u Zagrebu u kojemu će boraviti socijalno ugrožene osobe na liječenju i njihove obitelji“, kazao je Kuran.

U SDP- u smatraju kako je turizam grana koja kvalitetnim razvojem može generirati veći broj radnih mjesta. Naglašavaju kako će se to postići isključivo strategijom razvoja turizma koja će između ostalog sadržavati projekt izgradnje riječne marine i poslovno- ugostiteljskog kompleksa, projekte poticanja selektivnih oblika turizma, uspostavljanjem Društva turističkih vodiča  te povezivanjem sa ostalim turističkim zajednicama kako bi se formirao aranžman po kojem bi Metković bio prepoznatljiv.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik