Metkovski osnovci i srednjoškolci idu na Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Autor: na 11. ožujka 2018.

 

Ekipe Osnovne škole Stjepana Radića i Srednje škole Metković pobjednici su školskog natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa koje je jučer održano u Metkoviću.

Natjecanje je obuhvaćalo  provjeru znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, a uz teorijski dio, učenici su morali pokazati i praktično znanje iz pružanja prve pomoći.

Učenici Osnovne škole Stjepana Radića koji su u kategoriji podmlatka, pod mentorstvom nastavnice Vesne Pavlović ostvarili prvo mjesto i plasman na županijsko natjecanje su Lana Parmać, Karmen Mandić, Roko Zeljić,  Katarina Vidović, Josip Stipe Bebić i Josipa Barbir. U istoj kategoriji natjecale su se još jedna ekipa Osnovne škole Stjepana Radića te ekipa Osnovne škole Kula Norinska.

U kategoriji mladih, plasman na županijsko natjecanje su pod mentorstvom nastavnice Dane Svaguše ostvarili učenici Jure Dropuljić, Tomislav Sokol, Lucijan Popović, Stipe Jurković, Karlo Taslak i Julijo Jelavić. U istoj kategoriji natjecala se i ekipa Gimnazije Metković.

Natjecanje je održano u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa, a Međužupanijsko će se održati, 14. travnja na Korčuli.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik