Metkovski gimnazijalci i osnovci idu na Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Autor: na 15. ožujka 2017.

 

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa u Metkoviću je održano 21. Natjecanje mladih Hrvatskoga Crvenog križa.

Natjecanje je obuhvaćalo  provjeru znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te provjeru znanja i vještina iz pružanja prve pomoći.

Održano je  u dvije kategorije, mladi i pomladak u kojima su sudjelovale 3 ekipe Osnovne škole Stjepana Radića i ekipa Gimnazije Metković.

Najbolje vještine u pružanju prve pomoći pokazale su učenice Osnovne škole Stjepana Radića, Barbara Bašić, Mia Ćubela, Maria Kristina Majčica, Jelena Karla Pivac i Antea Prnjić te ekipa Gimnazije Metković u sastavu Slavko Volarević, Luka Grgić, Martina Kozina, Tea Obšivač, Marin Talajić i Karla Bjeliš koji su prošli na Međužupanijsko natjecanje.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Metković, Nela Orlović kazala je kako je, osim upoznavanja učenika sa radom Crvenog križa te temeljnim ljudskim pravima,  cilj ovog natjecanja pružiti djeci poduku iz prve pomoći, dodatno im proširiti školsko znanje te motivirati ih na  humanitarno djelovanje u zajednici.

„Ova znanja i vještine ostaju za cijeli život. Prošlogodišnjim natjecateljima se školski kolega onesvijestio. Oni su pravilno reagirali i primijenili znanje te je ta osoba za desetak sekundi došla k svijesti. Također, na Međužupanijskom natjecanju u pitanju su teže povrede što učenici jako dobro svladavaju“, ističe Orlović.

Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa održat će se na Braču,7.i 8. travnja.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik