Metkovski gimnazijalci godinu zaključili u Firenzi

Autor: na 3. siječnja 2020.

U sklopu Erasmus + projekta „Digitalno mapiranje tradicionalnih obrta u Europi“, učenice i profesorice Gimnazije Metković u prosincu su boravile u Firenci u Italiji.

Riječ je o projektu u kojem se, prilikom posjeta državama koje sudjeluju u njemu, istražuju i predstavljaju tradicionalni europski obrti, a cilj mu je i osvješćivanje mogućnosti tradicijskih obrta u digitalnom svijetu te poboljšavanje zaposlenosti mladih osoba gimnazijskih usmjerenja. U ovom susretu fokus je bio na kamenoklesarskom obrtu.

Tako su profesorice Svjetlana Bebić i Ana Bebić te učenice Matea Bebić, Sara Jerković, Lana Čupić, Doris Šiljeg i Gracija Vekić mogle upoznati slavna umjetnička djela Firenze i Toskane, a učenice su sudionicima projekta predstavile kamenoklesarstvo u Hrvatskoj, poznate umjetnike, školu u Pučišćima, te brojne kamene znamenitosti u Hrvatskoj.

Gimnaziji Metković partneri su učenici i profesori iz Italije, Francuske i Švedske, dok su nositelji projekta gimnazijalci i njihovi profesori iz Njemačke.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik