Metkovski gimnazijalci domaćini učenicima iz Njemačke

Autor: na 21. ožujka 2018.

 

U sklopu  projekta „Žena kroz vremena“ Gimnazija Metković  domaćin je učenicima partnerske škole Theodor – Heuss Gymnasium iz Njemačke.

U projektu sudjeluje trinaest učenika i dvije profesorice iz Njemačke  te 16  učenika metkovske gimnazije  uz mentorstvo profesorica njemačkoga jezika Ane i Svjetlane Bebić.

Među aktivnostima projekta je i online radionica na kojoj su objedinjeni rezultati  rada i intervjui učenika koje su snimali sa svojim bakama i majkama.

„Od intervjua koje su učenici snimali sa majkama i bakama napravili smo istraživanje te obradili razlike i sličnosti u životu majki i baka u Hrvatskoj te majki i baka u Njemačkoj. Također, s obzirom na veliku zainteresiranost učenika za život izvan EU, posjetit ćemo i Mostar te intervjuirati žene kako bismo i njihov život obradili u našem istraživanju“, kazala je mentorica, Svjetlana Bebić.

Uz radionice, među projektnim aktivnostima koje će se realizirati tijekom ovoga tjedna su i obilasci destinacija u Metkoviću i okolici te otvorenje zajedničke izložbe fotografija i odjeće.

Projekt je većinom  realiziran kroz  inicijativu “Škole – partneri budućnosti” Goethe Instituta i  trajat će  do kraja školske godine.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik