Metkovski DVD bogatiji za jedno navalno vozilo

Autor: na 10. rujna 2018.

U prostorijama DVD -a Metković održana je primopredaja i prezentacija novog navalnog vozila koje je upotpunilo postojeći vozni park ovog vatrogasnog društva.

Vozilo s punom pripadajućom opremom nabavljeno je od DVD-a iz austrijskog grada Schranawand, a sredstva za kupovinu osigurana su iz proračuna Grada Metkovića.

Predsjednik DVD-a Metković Stipica Bebić sukladno internom dogovoru nije otkrio cijenu vozila, ali je kazao da su ga dobili po iznimno povlaštenoj cijeni sa svom mogućom pripadajućom opremom.

„Austrijski DVD ove godine slavi 125. obljetnicu postojanja te dobivaju novo vozilo. U razgovoru s mojim dugogodišnjim kolegom koji je njihov član dogovorili smo prodaju vozila po iznimno povlaštenoj cijeni, sa svom opremom. Ono što je bitno naglasiti je to da će ovo vozilo koristiti i nama te drugim vatrogasnim postrojbama s područja Grada Metkovića“, kazao je Bebić.

Zapovjednik DVD-a Metković Goran Medak prezentirao je tehničke mogućnosti vozila.

„Ovo vozilo daje nam mogućnost djelovanja u požarima zatvorenih prostora, a zbog opremljenosti visokotlačnom pumpom, konačno su nam omogućene i intervencije izvan Metkovića. Mi trenutno brojimo 30 operativnih članova, a od toga imamo 6 vozača koji će već danas proći obuku za korištenje vozila“, kazao je Medak.

Osim povećanja opreme, metkovski DVD je u proteklih pola godine povećao i ljudske resurse. Uz 20 novih vatrogasaca, na tečaj su se po prvi puta prijavile i 4 žene.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik