Metkovski Centar za socijalnu skrb danas otvorio svoja vrata

Autor: na 20. ožujka 2018.

 

S ciljem ukazivanja na profesiju socijalnog radnika i njihovu ulogu u borbi protiv društvenih i ekonomskih problema, svaki treći utorak u ožujku obilježava se kao Svjetski dan socijalnog rada.

Simboličnim otvaranjem svojih vrata za sve zainteresirane te druženjem i razgovorom s predstavnicima ustanova, institucija i udruga iz grada Metkovića, ovaj dan je obilježen i u Centru za socijalnu skrb Metković.

„Centar za socijalnu skrb je u lokalnoj zajednici zamišljen kao predvodnik i onaj tko sugerira. Mi između ostalih surađujemo sa školama, policijom, sudovima, udrugama, Domom za starije i nemoćne, Crvenim križem i Caritasom te zajedničkom sinergijom možemo napraviti puno. Danas smo spontanim druženjem izmijenili mišljenja i nekako razgovarali o tome kako bi mogli još više unaprijediti socijalni rad, na dobrobit svih građana“, kazao je ravnatelj metkovskog Centra za socijalnu skrb Metković, Vatroslav Vugdelija.

Napredak Metkovića u području izvaninstitucionalne skrbi

Metkovski centar kao samostalni pružatelj socijalne skrbi djeluje od 1998. godine, a trenutno broji 11 zaposlenih, od kojih je 7 socijalnih radnika skrbi o građanima s područja gradova Metkovića i Opuzena te općina Kula Norinska, Zažablje, Pojezerje i Slivno.

„Među korisnicima prava iz socijalne srbi, u Metkovskom centru je oko 340 korisnika prava zajamčene minimalne naknade, 480 korisnika prava doplatka za pomoć i njegu, 180 korisnika osobne invalidnine te 50 – ak korisnika sa statusom roditelja njegovatelja. Moram naglasiti napredak grada Metkovića u odnosu na druge gradove, kad je u pitanju izvaninstitucionalna skrb koju pretežno rade naše udruge civilne zaštite. Ovdje imamo udruge koje se bave zaštitom svih ugroženih skupina u društvu kao što su osobe s invaliditetom i starije osobe, a imamo i klubove koji pomažu društvenoj socijalizaciji bivših ovisnika“, kazao je Vugdelija.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik