Metkovske osnovne škole sutra obilježavaju Dan ružičastih majica

Autor: na 27. veljače 2018.

Metkovske osnovne škole sutra, 28. veljače, sudjelovat će u Danu ružičastih majica – programu prevencije vršnjačkog nasilja, koji se svake godine obilježava posljednje srijede u veljači.

Cilj obilježavanja ovoga dana je podizanje svijesti o problemu vršnjačkog nasilja, poticanja tolerantnog ponašanja te prihvaćanja različitosti među učenicima, a učenici i nastavnici na nastavu dolaze simbolično odjeveni u ružičaste majice.

Ideja za obilježavanje ovoga dana nastala je u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi u Kanadi. Dječaka, koji je nosio ružičastu majicu u znak podrške liječenju teško bolesne majke, vrijeđali su i fizički napali njegovi vršnjaci. Kasnijom inicijativom školskih kolega, učenici su se solidarizirali s dječakom i u znak podrške nosili ružičaste majice koje su postale prepoznatljiv simbol ove akcije.

Dan ružičastih majica obilježava se već pet godina zaredom uz poruku “Nasilje prestaje ovdje”, a Hrvatski sabor lani je izglasao odluku kako će se ovaj dan obilježavati i kao Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik