Metković posjetili učenici i profesori iz Latvije, Portugala, Italije, Grčke i Turske

Autor: na 1. travnja 2019.

Zamjenik gradonačelnika Metkovića Damir Raić danas je u Gradskom kulturnom središtu primio učenike i profesore iz Latvije, Portugala, Italije, Grčke i Turske koji u sklopu Erasmus+ projekta „Water Unites Us“ gostuju u Srednjoj školi Metković.

Sudionici projekta predstavit će i svoja tradicionalna jela, analizirati svoje aktivnosti, te posjetiti metkovske muzeje.

„Cilj projekta je dati dodatnu vrijednost predmetima poput geografije, povijesti, kuharstva u našoj strukovnoj školi i da učenici upoznaju ekosustave država koje posjećuju. Tako smo u dvije godine proučavali ušće Neretve i ovih dana ćemo s učenicima naših partnerskih zemalja posjetiti i ušće, ići ćemo na foto-safari, predstavit ćemo dolinu Neretve i upoznati sve one ljepote koje Dalmacija pruža budući da su Dubrovnik i Split su također u programu“, rekao je voditelj projekta, profesor Petar Nikolić.

Zamjenik gradonačelnika, Dami Raić ističe kako su ovakvi projekti, ujedno i promocija za grad Metković.

„Učenici se susreću s našom kulturom, spoznaju nešto o nama i dolazi do razmjene studenata i naši učenici saznaju nešto o zemljama koje sudjeluju u ovom projektu. Ovo je hvalevrijedan projekt koji treba podržati“, rekao je Raić.

Učenici i profesori Srednje škole Metković u sklopu projekta će krajem sljedećeg tjedna posjetiti Tursku.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik