Metković dočekuje najbolje europske kajak-kanu maratonce

Autor: na 27. lipnja 2018.

Prvi put Hrvatskoj, i to u Metkoviću, održat će se Europsko prvenstvo u kajak-kanu maratonu.

Oko 600 sportaša iz 29 zemalja, od 2. do 8. srpnja, na Neretvi će se natjecati u kružnim maratonskim utrkama podijeljenima u više kategorija.

Kako je sve krenulo?

Ideja za organiziranjem nekog službenog natjecanja u Metkoviću krenula je prije četiri godine od strane Veslačkog kluba Neretvanski gusar, prilikom posjeta Metkoviću tajnika Hrvatskog kajakaškog saveza i Europske kajakaške asocijacije Branka Lovrića s predsjednikom Europske kajakaške organizacije. Odluka o organiziranju upravo Europskog prvenstva u kajak-kanu maratonu uslijedila je 2015. godine na Izvršnom odboru europske kajakaške asocijacije, kad je predana kandidatura te je započeta cijela procedura priprema.

Cjelokupna organizacija vrijedna je oko milijun i sto tisuća kuna, a pripreme u samom gradu Metkoviću traju posljednjih pola godine. Kako ističe predsjednik Sportske zajednice grada Metkovića i glavni koordinator prvenstva Ante Zovko, posla ima od 0 do 24.

Razvoj Metkovića kao sportske destinacije

Zovko je istaknuo i zašto je baš grad Metković pogodan za organizaciju ovako velikog događaja: „Zanimljivost i posebnost cijelog ovog Prvenstva je blizina. Većina smještajnih kapaciteta nalazi se u neposrednoj blizini natjecateljskog prostora. Svi sportaši nalazit će se na desnoj strani, dok je lijeva rezervirana za VIP zonu, gledatelje i medije“, kazao je Zovko.

Da je ovaj događaj uvelike važan za razvoj turizma u Metkoviću, slaže se i pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Metkovića i predsjednik Organizacijskog odbora prvenstva, Ivica Popović.

„Ovaj događaj svakako je značajan za grad Metković jer ćemo tijekom sedam dana imati 600 sudionika u gradu, te će svi pansioni i smještajni kapaciteti biti popunjeni, a tu je i izvanpansionska potrošnja. Ovom prigodom velikom broju gostiju iz stranih zemalja imat ćemo jedinstvenu priliku pokazati sve blagodati Metkovića i cijele doline Neretve“, kazao je Popović.

Također je istakao kako će ovaj događaj otvoriti put razvoju sportskog turizma u Metkoviću, što je i jedan od ciljeva organizacije Prvenstva.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik