Metkovci obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Autor: na 17. studenoga 2018.

Paljenjem svijeća i prigodnim programom večeras je, pod sloganom „I u Metkoviću Vukovar svijetli“,  u Gradskom parku obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

Već 14. godinu za redom obilježavanje obljetnice pada Vukovara organizirala je Udruga osoba s invaliditetom „Prijatelj“, a ove godine suorganizator je, uz pokroviteljstvo Grada Metkovića, bila Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića koja je organizirala prigodan program. Udruga „Prijatelj“ organizirala je i humanutarnu prodaju lampiona od koje je prihod namijenjen potrebitima iz Grada Heroja. Uz učenike i nastavnike OŠ don Mihovila Pavlinovića, u prigodnom programu je nastupala i Mješovita klapa sv. Nikole.

Pred početak programa učenici i nastavnici metkovskih osnovnih i srednjih škola u dvije su povorke s upaljenim svijećama prošli ulicama Metkovića. Povorke su se sastale u Gradskom parku.

Svijeće u spomen na tri mjeseca borbe za Vukovar, u kojoj je život izgubilo više od 2500 branitelja i oko 1000 civila, u parku su, uz škole, zapalili i brojni građani, a paljenjem svijeća u Sportskoj ulici počast su odali i pripadnici Torcide Metković.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik