Metkovci još uvijek imaju velik interes za knjigama

Autor: na 24. travnja 2018.

 

Likovnom radionicom za djecu te čitanjem i pričanjem priča, jučer je u prostorijama Gradske knjižnice započeo program manifestacije „Noć knjige“.

Ova manifestacija održava se već sedmu godinu zaredom povodom Dana hrvatske knjige te Međunarodnog dana knjige i autorskih prava, koji se obilježavaju 22. i 23. travnja, a cilj joj je tematizirati knjigu i popularizirati čitanje.

Naime, iako su razvojem suvremene informacijske i komunikacijske tehnologije, knjige postale dostupnije nego u proteklim vremenima, brojna istraživanja dokazuju kako ljudi sve manje čitaju.

Ravnateljica Gradske knjižnice Metković Vesna Vidović ističe kako je bez obzira na digitalnu tehnologiju, interes Metkovaca za čitanjem knjiga još uvijek velik.

„Knjižnica ima oko 36 tisuća svezaka knjiga i uvijek ima jedna veća grupa koja je ostala vjerna knjigama. U 2017. godini smo imali 1224 člana i svatko od njih traži knjige po svojim interesima. Traže se svi naslovi koji su navedeni na top ljestvicama kao hitovi i kao najčitaniji. Djeca najviše čitaju slikovnice na koje ih je najvažnije navikavati od najranijeg doba“, kazala je Vidović.

Program manifestacije „Noć knjige“  nastavlja se i večeras u 20 sati, kada će biti predstavljena knjiga „Dan kad je umro prijatelj“ autora Ive Oreškovića Nuha. U sklopu manifestacije, svi korisnici će do sutra moći vratiti knjige bez naplate zakasnine.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik