Medijsko obrazovanje u Osnovnoj školi Stjepana Radića

Autor: na 16. svibnja 2017.

 

U Osnovnoj školi Stjepana Radića, u suradnji sa Društvom za komunikacijsku i medijsku kulturu iz Zagreba održan  je 3. Medijski dan, u sklopu kojeg su za učenike, roditelje, nastavnike i stručne suradnike  organizirane edukativne radionice.

Radionice su vodili suradnici najvećeg volonterskog projekta u području medijskog obrazovanja „Djeca medija“, Danijel Labaš, Alma Mujčinović, Ines Marinčić i Lana Ciboci, a bile su usmjerene na oglašavanje u medijima, medijske manipulacije te poboljšanje korištenje novih medija  u poboljšanju komunikacije .

Koordinatorica projekta, Alma Mujčinović istaknula je kako je cilj radionica pridonijeti medijskom opismenjavanju mladih, roditelja te učitelja te poticanje razvoja osviještenih korisnika koji se s razumijevanjem i kritičkim odmakom koriste medijskim sadržajima.

„Djecu smo na radionicama željeli potaknuti na analizu i kritičko razmišljanje o tome da prepoznaju važne elemente reklama te da mogu prepoznati ono što je važno i ono što nije važno, dok smo roditeljima nastojali prikazati kako, koristeći različite medije, mogu pridonijeti boljom komunikaciji u obitelji, jer mediji imaju mnogo svojim pozitivnih strana“, kazala je Mujčinović.

Djeca medija


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik