Medijski dani u OŠ Stjepana Radića

Autor: na 8. travnja 2016.

 

Povodom Svjetskog dana mladih u sklopu školskog preventivnog programa  i projekta Mediji naši svagdašnji u Osnovnoj školi Stjepana Radića provode se II Medijski dani.

Dani sadržavaju interaktivna edukativna predavanja za učitelje učenike i roditelje.

O prednostima i nedostacima video igara i društvenih mreža govori profesor Danijel Labaš:

„Na dvije razine, na spoznajnoj i motoričkoj, imamo velike prednosti videoigara jer se djeca igrajući videoigre zapravo navikavaju na strateško razmišljanje, razvijaju svoju intuiciju, a moraju i hipotetički razmišljati što će se dogoditi naprave li ovo ili ono za vrijeme videoigara. Jednako tako mogu razvijati i suradnički duh, posebno ako igraju online videoigrice sa prijateljima s kojima se i inače druže – jednostavno moraju pokazati da nisu sebičnjaci ili egoisti i da je zapravo tim važan, a ne samo oni.
S druge strane, i na motoročkoj razini je igranje igrica jako dobro zato što oni mogu razvijati i, na neki način, usavršavati svoje pokrete jer smo svi svjesni toga da se djeca danas sve manje igraju vani. Negativne strane su, dakako, pretjerana izloženost nasilnim videoigrama jer je gotovo devedeset posto videoigara nasilno.“

Radionice za učenike održale su volonterke društva za komunikacijsku medijsku kulturu iz Zagreba Leali Osmančević i Virna Jogunica.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik