Manifestacija „Noć knjige“: Tri dana zanimljivog sadržaja u Gradskoj knjižnici Metković

Autor: na 20. travnja 2018.

 

Povodom održavanja manifestacije „Noć knjige“, Gradska knjižnica Metković pripremila je nekoliko događanja kojima će sudjelovati u njezinu obilježavanju, a u ponedjeljak, 23. travnja, posebnu akciju kada će svi korisnici moći vratit svoje knjige bez naplate zakasnine.

 

Predstavljanje knjige „Dan kad je umro prijatelj“ autora Ive Oreškovića

U utorak, 24. travnja,  s početkom u 20 sati Gradska knjižnica organizira predstavljanje knjige „Dan kad je umro prijatelj“ autora Ive Oreškovića Nuha.

Knjiga nosi status beskompromisne ispovijesti o prijateljstvu i drugačijim međuljudskim odnosima, a izašla je u izdanju Društva dubrovačkih pisaca 2017. godine. Nakon predstavljanja, posjetitelje očekuje prigodna zakuska i kušanje vina Malvasija.

Ivo Orešković Nuh diplomirao je povijest i arheologiju u Zadru, a doktorirao na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Autor je knjige “Malvasija – glasovito vino još iz doba Dubrovačke Republike” te niza slikovnica o sluškinji Pavli i gosparu Điva. Trenutno radi u Državnom arhivu u Dubrovniku, a bavi se i znanstvenim istraživanjem iseljavanja stanovništva s dubrovačkog područja u 19. i 20. st.

 

Pričaonica i zabava u pidžamama za najmlađe čitatelje

U ponedjeljak, 23. travnja, u 17 sati i 30 minuta na dječjem odjelu održat će se pričaonica „Čitaj mi“ na kojoj će djeca od 5 do 7 godina sudjelovati u čitanju i pričanju priču uz likovnu radionicu.

Za djecu uzrasta od 9 do 12 godina u srijedu, 25. travnja, na dječjem odjelu će se održati zabava u pidžamama s početkom u 19 sati. Na zabavi će se čitati neobične priče u drugačijem scenskom okruženju, a nošenje pidžame je obavezno.

„Noć knjige“ manifestacija je koja se održava već sedmu godinu povodom Dana hrvatske knjige te Međunarodnog dana knjige i autorskih prava, koji se obilježavaju 22. i 23. travnja. Manifestacija za cilj ima tematizirati knjigu i popularizirati čitanje, a ovogodišnja tema joj je Budućnost knjige.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik