Mali Metkovci nastupili na Festivalu folklora i baštine na Osojniku

Autor: na 18. lipnja 2018.

Mlađa sekcija KUD-a Metković, uzrasta prvi i drugi razred osnovne škole, sudjelovala je na 7. Malom Festivalu foklora i baštine na Osojniku.

Uz domaćina KUD Sveti Juraj Osojnik, u programu su nastupili i drugi mali nositelji baštine i tradicije iz Hrvatske te iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Makedonije, a metkovski folkloraši izvodili su dječje igre i plesove karakteristične za dolinu Neretve.

„Kad naš KUD ide negdje izvan grada, svaki put predstavlja ono lokalno, po čemu je poseban i jedinstven. Često se naši mlađi sastavi, kad dođu na ovakva događanja i vide bogatstvo i različitost narodnih nošnji, osjećaju kao da su najskromnije obučeni. Međutim, kad, na primjer, Konavljani i Slavonci u svojim bogatim nošnjama vide nas, oni nas osjećaju kao posebne i drugačije i u tome je bogatstvo ovakvih susreta na području Hrvatske, a pogotovo kad je, kao i sad, bilo predstavnika iz drugih država“, kazala je voditeljica skupine Nikolina Vugdelija.

Uz Vugdeliju, mlade folkloraše na Festivalu su pratili i voditeljica mlađih dječjih skupina Ana Volarević te voditelj orkestra Tomislav Herceg.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik