Liječnici Doma zdravlja Metković podržat će prosvjed liječnika primarne zdravstvene zaštite

Autor: na 26. lipnja 2018.

 

Liječnici Primarne zdravstvene zaštite Doma zdravlja Metković podržat će prosvjed liječnika primarne zdravstvene zaštite koji će se sutra održati  na Markovom trgu u Zagrebu.

Liječnici prosvjeduju  zbog nezadovoljstva prijedlogom Zakona o zdravstvenoj zaštiti i izmjenama koje koje je u prijedlog Zakona unio ministar zdravstva Milan Kujundžić, a po kojemu se odustaje od privatizacije ordinacija.

Udruge koje okupljaju liječnike primarne zdravstvene zaštite traže da se poštuju jamstva koja su dobili tijekom javne rasprave – da će liječnici moći sami birati žele li raditi kao privatnici ili zaposlenici domova zdravlja te da se u zakonski tekst vrati mogućnost prijenosa prava na ordinaciju.

Zamjenica predsjednika podružnice KoHOM- a dubrovačko neretvanske županije dr. Sonja Barač kazala je kako će metkovski liječnici prosvjed podržati usmjerenijim radom s pacijentima.

„Mi ne možemo sebi priuštiti da ostavimo pacijente bez skrbi, zbog njih smo tu i naš rad je zapravo najbolja podrška prosvjedu koji je vapaj za omogućavanjem daljnjem kvalitetnog rada. Liječnici neće raditi sporije, već usmjerenije, tj. maksimalno svoje vrijeme usmjerit ćemo na pacijenta, a ne na administraciju kojom smo zatrpani. Podržat ćemo svojim glasom zaključke prosvjeda koji će bit uručeni na daljnju administraciju“, kazala je Barač.

S obzirom da zbog udaljenosti ne mogu biti na prosvjedu metkovski liječnici će fotografiranjem ispred Doma zdravlja napraviti i transparent s porukom “ Ne  postotak! Da –  pravo na izbor!“ koji će poslati kolegama u Zagreb.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik