Lejla Tanović i Josip Toljan pobjednici biciklističkog natjecanja „XCO Predolac“

Autor: na 30. lipnja 2019.

Lejla Tanović i Josip Toljan pobjednici su u elite kategoriji na biciklističkom natjecanju „XCO Predolac“.

Riječ je bila o međunarodnom UCI class 2 natjecanju čije su se utrke bodovale u sklopu Hrvatskog kupa, a organizirali su je Hrvatski biciklistički savez i Biciklistički klub Metković te se na Predolcu natjecalo više od 100 biciklista iz Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Lejla Tanović, članica BK Puls iz Sarajeva, u kategoriji seniora je nastupala za bosansko-hercegovačku reprezentaciju, te je stazu od 16 kilometara završila za jedan sat, 25 minuta i 26 sekundi. Druga je bila Ema Filipović iz BK Biker iz Zagreba, a treća Antonela Juretić iz BK Grobnik.

Josip Toljan, član BBK Orlov krug iz Vodica, stazu od 20 kilometara završio je za jedan sat, 34 minute i 17 sekundi. Drugi je bio Goran Cerović, član BK Pljevlja iz Makedonije, a treći Patrik Antolašić iz BK Mura Avantura iz Svetog Martina na Muri.

Biciklistički klub Metković osvojio je 11 medalja. U kategoriji dječaka mlađih od 7 godina, prvi je bio Toni Mikulić. U kategoriji djevojčica mlađih od 9 godina zlato je osvojila Iva Dominiković, srebro Erika Malezija, broncu Cvita Talajić, a u kategoriji dječaka do 9 godina, prvi je bio Antonio Krstičević i drugi Jure Kuzman. Među djevojčicama mlađima od 11 godina, srebro je osvojila Lara Bokšić, a među dječacima zlato je osvojio Jure Vištica, srebro Mate Krstičević, a broncu David Leontić. Marko Talajić zlato je osvojio u kategoriji dječaka mlađih od 13 godina.

Ostale rezultate utrke možete saznati putem ove poveznice.

Natjecanje se održalo kao dio dvodnevne sportske manifestacije Neretvanski đir, u sklopu kojeg je održano i državno MTB prvenstvo Hrvatske u disciplini eliminator.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik