• Nekategorizirano

Ledeni napitci za vruće ljetne dane

Autor: na 2. kolovoza 2016.

Protiv nepodnošljive vrućine najbolje se boriti morem, klimom te hladnim napitcima. No, kad nam dosadi piti samo hladnu vodu ili iste sokove, vrijeme je da ih malo začinimo…

  1. Kocke leda s okusom

Napravite jači čaj ili prirodni sok, ohladite ga, ulijte u posude ili vrećice za led i stavite u zamrzivač. Kad želite osvježenje, ubacite ih u vodu. Izboru okusa nema kraja, ali nama su odlično osvježenje dale smrznute kockice čaja od mente. Kad smo već kod toga…

  1. Ohlađeni čaj od mente

Čaj od mente odličan je i samo dobro ohlađen. Još ako ubacite malo soka od limuna ili limete, nema mu kraja. Savršen je kao jutarnje osvježene, ali i za vruća i sparna popodneva.

  1. Smoothie od lubenice

Izrežite ohlađenu lubenicu na komade kao i inače, a onda je izblendajte! Naravno, možete dodati još neko voće, ali sama lubenica, koja sadrži 90% vode, prava je poslastica.

Foto: ilustracija

Foto: ilustracija

  1. Ledena kava

Treba vam kava, a vruće je „za plakat’“? Naravno da vam ne pada na pamet piti nešto vruće, ali spas stiže u ledenoj kavi. Možete, na primjer, instant kavu dobro promiješati u hladnoj vodi, dodati hladno mlijeko, šećer po želji i kockice leda. Drugu opciju smo probali na faksu za vrijeme ljetnih ispitnih rokova i pa je zovemo „studentska“. Potrebno je skuhati tursku kavu i smrznuti je u posudama za led. Kasnije se može dodavati u mlijeko ili vodu. Najbolja stvar kod ovog svega je to što je možete napraviti baš kako vama „paše“.

hladni napitci - kava

Foto: kiwli.com

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik