Ksenija Kaleb: „Ovo je strašna uvreda, a ja samo tražim da pravda na kraju pobijedi“

Autor: na 14. siječnja 2019.

 

Građani Metkovića i okolice danas su na prosvjedu ispred Doma zdravlja pružili potporu liječnici Kseniji Kaleb koja je prema nalazima inspekcije Hrvatske liječničke komore učinila propuste u liječenju preminulog dječaka Gabrijela Bebića, iako je ona jedina prepoznala da je njegovo stanje kritično.

Brojnim prosvjednicima kratko se obratila i pedijatrica Kaleb koja im je zahvalila na podršci koju joj pružaju.

„Dragi moji sugrađani, samo sam došla da vam kažem hvala vam na svemu! Ja sam liječnik, u medicini sam i najviše od svega volim taj posao. Obitelj mi je na drugom mjestu, medicina na prvom. Ovo je strašna uvreda, a ja samo tražim da pravda na kraju pobijedi. Hvala vam na podršci! Hvala vam puno“, kazala je Kaleb.

Traže bolju zdravstvenu zaštitu

Uz to što se prosvjedom pružila bezrezervna podrška liječnici, prosvjednici su pozvali na odgovornost zdravstveni sustav, koji nije omogućio adekvatnu medicinsku opremu i opremljene ordinacije, te Hitni medicinski prijem u Metkoviću, koji je, prema predstavnicima Inicijative, svojim postupanjem doveo do ovakve situacije.

Također, iz Inicijative traže i hitan radni sastanak u Metkoviću, na kojemu žele Ministra zdravstva, župana Dubrovačko-neretvanske, županijskog pročelnika za zdravstvo, ravnatelje Hitne medicinske pomoći i Doma zdravlja Metković te gradonačelnike Metkovića, Opuzena i Ploča, kako bi se, između ostalog, postavio krajnji rok za izgradnju dnevne bolnice u Metkoviću.

„Želimo da se naš glas čuje jer smo mi pacijenti drugog reda zbog neopremljenosti ordinacija i nedostatka liječnika. Također, i liječnici su ugroženi, što se najviše vidi na primjeru liječnice Kaleb. Oni zbog ovakvih situacija i odlaze u inozemstvo. Zbog toga svega želimo da svi nadležni na zajedničkom sastanku pronađu model po kojemu će nam omogućiti bolju zdravstvenu zaštitu. Ovim putem želim pozvati na odgovornost  sve one koji su plaćeni našim novcem i koji nam moraju omogućiti bolju zdravstvenu skrb. Ako se ne pronađe rješenje, ponovno ćemo prosvjedovati“, kazao je predstavnik građanske inicijative ‘Sinovi i kćeri Metkovića’ koja je organizirala prosvjed, Ivo Matičević.

“Neka moje dijete nadziru njeni pacijenti”

Okupljenima se obratila i majka liječnice Ksenije Kaleb, Božena Kaleb, koja je pozvala na odgovornost Hrvatsku liječničku komoru.

“Pozvala bi liječnike iz Komore da skinu teret s leđa moga djeteta jer je nisu optužili za bezazlenu stvar, a dobro znaju da nije kriva. Oduvijek sam je učila poštenju i znam koliko joj je medicina na prvom mjestu. Rekla mi je: ‘Nikad mi neće biti žao što sam liječnica’, a oni bi sada najradije da je maknu iz medicine. Ali prevarili su se, jer je moje dijete pametno i odgovorno i našla je put da im dokaže da su u krivu. Moje dijete je završilo isto što i liječnici u komori i ako je netko treba nadzirati, onda su to ljudi, njeni pacijenti”, kazala je Božena Kaleb.

U nastavku pogledajte foto galeriju i video prijenos s prosvjeda.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik