Kroz proteklu godinu u Metkoviću i Opuzenu prikupljeno 330 doza krvi

Autor: na 15. prosinca 2016.

 

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa u Metkoviću je održana 9. redovna akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Akciji se odazvalo 47 darivatelja, a za potrebe Transfuzijskog odjela Opće bolnice Dubrovnik prikupljene su 32 doze krvi.

Ova akcija ujedno je i posljednja u 2016- oj godini, u kojoj je u odnosu na proteklu, zabilježen pad u broju prikupljenih doza, ističe Nela Orlović, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Metković.

„U akcijama koje su održane u Metkoviću i Opuzenu, odazvalo se 450 darivatelja, a prikupili smo 330 doza krvi, što je za 30 manje u odnosu na 2015. godinu. Posebno me vesele novi darivatelji krvi kojih je ove godine bilo 18“, kazala nam je Orlović, te istaknula kako u Metkoviću postoji veliki broj mladih darivatelja koji se odazivaju na akcije.

„Pokušavamo razviti svijest kod mladih ljudi o važnosti darivanja krvi, tako da već u osnovnim školama organiziramo različite edukacije“, istaknula je Orlović te u idućoj godini najavila veći broj akcija.

Svim dobrovoljnim darivateljima krvi, ujedno i članovima Gradskog društva Crvenog križa Metković, večeras će bit dodijeljena priznanja za izniman doprinos humanosti.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik