Kroz projekt „Uključi se!“ Grad Metković osposobljava marginalizirane skupine

Autor: na 28. studenoga 2018.

 

U Gradskom kulturnom središtu danas je predstavljen projekt „Uključi se“ kojeg u partnerstvu provode Grad Metković i Općina Kula Norinska.

Riječ je o programu Podrške socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina, a Grad Metković za njegovu je provedbu dobio više od 630 tisuća kuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda.

U sklopu projektnih aktivnosti provest će se edukacija pripadnika 35 ciljanih skupina među kojima su dugotrajno nezaposlene osobe, mladi do 29 godina nezaposleni više od 10 mjeseci, stariji od 30 godina nezaposleni više od 12 mjeseci, osobe s invaliditetom te korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu.

„Projekt se provodi kroz dvije aktivnosti. Prva su edukacije putem verificiranih  programa obrazovanja odraslih koje će se provodit kroz dva modula- prvi modul je osposobljavanje asistenata za provedbu projekata iz EU fondova, a drugi osposobljavanje za knjigovođe. Druga projektna aktivnost odnosi se na edukacije osnaživanja te pružanje usluga mentorstva, pri čemu će polaznici raditi na poboljšanju komunikacijskih, prezentacijskih i pregovaračkih vještina te na suradnji i timskom radu“, kazala je voditeljica projekta, Tatjana Suton.

Edukacije verificiranih programa obrazovanja započet će u siječnju, a u lipnju se kreće s programom osnaživanja marginaliziranih skupina koji će trajati do siječnja 2019. godine.

Gradonačelnik Dalibor Milan na predstavljanju je istaknuo kako je ovo samo još jedan od projekta kojima je cilj povećati zaposlenost u Metkoviću.

„Ovo je samo jedan od projekata kojima ćemo, vjerujem, smanjiti nezaposlenost u Metkoviću, a njegov značaj je u tome što obuhvaća marginalizirane skupine. Postoje još mnogi projekti s istim ciljem, a jedan od njih je „Zaželi“ za koji smo dobili Odluku o dodjeli sredstava. Riječ je o projektu u kojem ćemo zaposliti 35 žena na razdoblje od 2 godine“, kazao je Milan.

 

Označena kao

Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik